DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN %
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD başkanlık seçimlerini anlatan en iyi 10 sinema filmi
33 okunma

ABD başkanlık seçimlerini anlatan en iyi 10 sinema filmi

ABONE OL
28 Temmuz 2024 00:24
ABD başkanlık seçimlerini anlatan en iyi 10 sinema filmi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD başkanlık seçimleri her zaman entrika, drama ve gerilim kaynağı olmuştur ve bu da onları film yapımcıları için büyüleyici bir konu haline getirmiştir. Yıllar içinde birçok film, seçim sürecinin özünü, dahil olan kişilikleri yakalamıştır. İşte Amerikan siyaseti ve seçim süreci hakkında benzersiz bakış açıları sunan ABD başkanlık seçimleri hakkında en iyi 10 film.

THE CANDIDATE (1972)

“The Candidate,” idealist bir avukat olan Bill McKay’in ABD Senatosu için aday olmasını konu alan klasik bir siyasi dramadır. Robert Redford’un başrolde oynadığı film, siyasi kampanyalarda yapılan tavizler ve medya manipülasyonunu keşfeder. Michael Ritchie’nin yönettiği film, adayların zaman içinde ideallerinin nasıl dönüştüğünü ve ofis için yarışmanın gerçeklerini satirik bir bakış açısıyla sunar.

PRIMARY COLORS (1998)

Joe Klein’in romanından uyarlanan “Primary Colors,” Bill Clinton’ın 1992 başkanlık kampanyasının kurgusal bir anlatımıdır. Film, karizmatik bir Güneyli politikacı olan Vali Jack Stanton’ı ve eşini konu alır. Mike Nichols’ın yönettiği film, siyasi hırsın, kişisel kusurların ve bir kampanya sırasında karşılaşılan etik ikilemlerin karmaşıklığını ele alır.

WAG THE DOG (1997)

“Wag the Dog,” bir başkanlık skandalından dikkatleri dağıtmak için bir siyasi ekibin ne kadar ileri gidebileceğini keşfeden bir kara komedidir. Bir seks skandalı Başkanın yeniden seçilmesini tehdit ettiğinde, bir PR uzmanı ve bir Hollywood yapımcısı kamuoyunun dikkatini dağıtmak için sahte bir savaş yaratır. Dustin Hoffman ve Robert De Niro’nun başrollerde olduğu film, medya manipülasyonu ve siyasi aldatmaca üzerine keskin bir satirdir.

ALL THE PRESIDENT’S MEN (1976)

Doğrudan bir başkanlık seçimi hakkında olmamakla birlikte, “All the President’s Men,” gazeteciliğin siyaset üzerindeki etkisini anlamak için önemli bir filmdir. Film, Bob Woodward ve Carl Bernstein’ın Watergate skandalını ortaya çıkarmalarını ve bunun sonucunda Başkan Nixon’ın istifasını konu alır. Robert Redford ve Dustin Hoffman’ın oynadığı bu film, basının politikacıları sorumlu tutmadaki rolünü vurgular.

THE IDES OF MARCH (2011)

George Clooney’nin yönettiği “The Ides of March,” bir başkanlık kampanyasının perde arkasındaki entrikaları konu alan etkileyici bir siyasi gerilim filmidir. Film, Ryan Gosling’in canlandırdığı bir basın sekreterinin, umut verici bir adayın (Clooney tarafından oynanan) kampanyasını raydan çıkarabilecek bir skandala karışmasını anlatır. Film, sadakat, hırs ve gücün yozlaştırıcı etkisi gibi temaları keşfeder.

RECOUNT (2008)

“Recount,” 2000 ABD başkanlık seçimlerini ve ardından Florida’da yapılan yeniden sayımı dramatize eder. Kevin Spacey ve Laura Dern’in başrollerde oynadığı film, seçim sonuçları sorgulandığında yaşanan yasal savaşları ve siyasi manevraları ayrıntılı bir şekilde inceler. ABD tarihinin en tartışmalı seçimlerinden birinin detaylı ve etkileyici bir tasvirini sunar.

DAVE (1993)

“Dave,” başkanlık ikizi olarak çalışan Kevin Kline’in canlandırdığı karakterin, Başkan felç geçirdikten sonra geçici olarak onun yerine geçmesini konu alan hafif bir komedidir. Film, dürüstlük, bütünlük ve sıradan bir insanın siyasette fark yaratma gücünü ele alır. Amerikan demokrasisi üzerine sevimli ve iyimser bir bakış sunar.

THE MANCHURIAN CANDIDATE (1962 & 2004)

“The Manchurian Candidate” hem 1962 versiyonu hem de 2004 versiyonu ile sürükleyici bir siyasi dramadır. Hikaye, bir siyasi komplo parçası olarak bilmeden suikastçı olmak üzere beyni yıkanan eski bir savaş esirini anlatır. Film, manipülasyon, kontrol ve siyasetin karanlık tarafı gibi temaları ele alır.

THE AMERICAN PRESIDENT (1995)

Rob Reiner’in yönettiği ve Aaron Sorkin’in yazdığı “The American President,” dul bir ABD başkanının, kamu görevleri ve özel hayatı dengelemeye çalışırken yaşadığı zorlukları konu alan romantik bir dramadır. Michael Douglas’ın başrolde oynadığı film, zeki diyalogları ve bir başkanın karşılaştığı zorlukları ustaca ele almasıyla dikkat çeker.

LINCOLN (2012)

“Lincoln,” belirli bir seçimden ziyade, Abraham Lincoln’un liderliğinin Amerikan tarihinin önemli bir dönemindeki rolünü etkileyici bir şekilde sunar. Steven Spielberg’in yönettiği ve Daniel Day-Lewis’in başrolde olduğu film, Lincoln’un İç Savaş’ın son aylarında karşılaştığı siyasi stratejileri ve ahlaki ikilemleri araştırır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
bonus veren siteler bonus veren siteler